Захист прав

Органи, Що Здійснюють Захист Прав Споживачів У М Кривому Розі

23 Закону № 1023 (про деякі з них див. вище), застосовуються відповідно до Положення № 1177. Якщо ціна товарів, які підлягають розпродажу, менша від їх звичайної ціни. Здійснюючи торгівлю, продавець зобов’язаний дотримуватися правил, що стосуються зазначення ціни на товар, установлених ч.

органи що забезпечують захист прав споживачів

Слід зазначити, що законодавством України під найменуванням юридичної особи розуміється його організаційно-правова форма та назва. Для фізичної особи-підприємця – це прізвище, ім’я та по-батькові. Аж ніяк не може бути найменуванням продавця назва інтернет-магазину (сайту/домену). Споживач має право на обмін товару radateof.org.ua належної якості протягом чотирнадцяти днів, не рахуючи дня купівлі, якщо триваліший строк не оголошений продавцем. При пред’явленні споживачем вимоги про безоплатне усунення недоліків товару вони повинні бути усунуті протягом чотирнадцяти днів з дати його пред’явлення або за згодою сторін в інший строк.

Офіційний Веб-порталчернігівської Міської Ради

Варто зробити акцент на тому, що нагляд за діяльністю банків і небанківських фінансових установ, а також застосування за результатами нагляду відповідних заходів впливу було уніфіковано в минулому році. Нагляд за додержанням законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг та контроль за дотриманням законодавства про рекламу (в частині реклами у сфері фінансових послуг). Для забезпечення реалізації та захисту прав і свобод людини і громадянина, Конституція і законодавство України передбачають можливість здійснення громадянами певних дій, а також утворення системи органів держави, призначенням якої є допомога громадянам у реалізації і захисті їх прав. Споживач має право обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний у продавця, у якого він був придбаний, якщо товар не підійшов за формою, габаритами, фасоном, кольором, розміром або з інших причин не може бути ним використаний за призначенням. Заподіяння шкоди життю, здоров’ю або майну споживача – він має право пред’явити продавцю (виробнику, виконавцю) вимоги, передбачені статтею 17 цього Закону, а також вимагати відшкодування збитків, завданих природним об’єктам, що перебувають у його володінні на праві власності або на інших підставах, передбачених законом чи договором. Виконавець комунальної послуги або управитель (щодо послуги з управління багатоквартирним будинком) зобов’язаний прибути на виклик споживача у строки, визначені в договорі про надання послуги, але не пізніше ніж протягом однієї доби з моменту отримання повідомлення споживача.

Алгоритм Дій У Випадку Порушення Прав Споживача

В) він робить товар суттєво іншим, ніж передбачено договором.